Sari la conținut

Înmatriculări auto 2024 Bucuresti

Înmatriculări auto Bucuresti 2024

Datorită complexității documentelor necesare pentru finalizarea procesului, înregistrarea unei mașini în România poate părea dificilă pentru cei mai mulți viitori proprietari auto, în special pentru cei care se confruntă cu această experiență pentru prima dată. Varietatea surselor de proveniență a vehiculelor adaugă un nivel suplimentar de confuzie în procesul de întocmire a documentației necesare înregistrării. Aflăm împreună pașii acestui proces și cerințele esențiale pentru finalizarea cu succes a înmatriculării.

Ce este nou în procesul de înregistrare auto în 2024?

Documentația necesară pentru înmatricularea autovehiculelor în 2024 nu diferă față de cea din anul precedent. Principala noutate a acestui an este posibilitatea obținerii online a unui duplicat al talonului mașinii și a menținerii numerelor de înmatriculare. În plus, înregistrarea efectivă a autovehiculelor se realizează la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV) din toate județele țării, în cel mult 30 de zile de la data achiziționării mașinii, altfel există riscul de a primi o amendă substanțială.

Înregistrarea auto implică, în acest an, aproximativ 600 de lei pentru transcrierea unei mașini deja înmatriculate în România, iar pentru mașinile importate din străinătate este necesară identificarea RAR, iar costurile vor depăși 2000de lei, inclusiv traducerile.

De ce documente ai nevoie pentru înregistrarea unei mașini în 2024?

În cazul unei mașini noi, majoritatea documentelor necesare pentru înregistrare sunt obținute de la dealerul de la care achiziționezi mașina, cu excepția documentelor de la serviciul local de taxe și impozite. În general, pentru a înregistra o mașină nouă la DRPCIV, ai nevoie de:

 • cererea de înmatriculare auto;
 • actul de identitate al solicitantului;
 • cartea de identitate a vehiculului;
 • fișa de înmatriculare auto, cu viza serviciului de taxe și impozite local;
 • o copie după polița RCA încheiată pe numele noului proprietar;
 • dovada plății contravalorii certificatului de înmatriculare;
 • dovada achitării taxei pentru plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

Pentru înregistrarea unei mașini second-hand achiziționate din România, în afară de documentele menționate mai sus, vei avea nevoie și de certificatul de înmatriculare al fostului proprietar, care atestă transferul dreptului de proprietate, și, dacă este cazul, de plăcuțele cu numerele de înmatriculare, în cazul în care vechiul proprietar nu le păstrează. În această situație, contractul de vânzare-cumpărare al vehiculului, semnat și vizat de serviciul local de taxe și impozite, înlocuiește fișa de înmatriculare auto.

Care sunt etapele procesului de înregistrare auto?

După pregătirea dosarului cu documentele necesare, următorul pas, în funcție de situația ta specifică, este să te programezi online pentru a depune aceste documente la DRPCIV. Dacă acest lucru nu este posibil, poți merge direct la ghișeul instituției pentru a depune actele.

Apelând la servicii profesionale de înregistrare auto 0736499969

Înregistrarea unei mașini în România poate fi un proces complicat și consumator de timp din cauza birocrației, în special pentru cei care sunt la prima experiență în acest domeniu. Cu toate acestea, există furnizori de servicii specializate care pot gestiona acest proces în locul tău. Aceste companii au echipe de experți care cunosc bine întregul proces de înregistrare și pot asigura că dosarul tău este complet și corect. Apelarea la un astfel de furnizor poate economisi timp și poate evita problemele ce pot apărea în timpul procedurii.

Un exemplu de furnizor de încredere este ZAGATO Înmatriculări, cu soluții complete și personalizate pentru nevoile tale specifice. Având o experiență vastă în domeniu începând din 2020, Zagato Înmatriculări este lider de piață și poate fi partenerul perfect pentru înregistrarea mașinii tale.

Servicii de înregistrare auto oferite de Zagato Înmatriculări

Achiziționarea unei mașini implică noi responsabilități, însă echipa Zagato Înmatriculări poate face procesul mai ușor pentru tine. Aceștia oferă servicii variate, inclusiv:

 • Înmatricularea autovehiculului nou achiziționat de la un dealer din România sau Uniunea Europeană.
 • Înmatricularea autovehiculului second-hand achiziționat din România.
 • Înmatricularea autovehiculului second-hand în urma achiziției intracomunitare (import).
 • Înmatricularea autovehiculului second-hand în urma finalizării contractului de leasing.

Echipa se va ocupa de întocmirea documentației, depunerea acesteia și ridicarea noilor acte și numere de înmatriculare, oferindu-ți astfel o experiență mai ușoară și mai convenabilă în procesul de înregistrare a mașinii tale.

0736499969

Etichete: