Sari la conținut

În atenția cetățenilor care au optat pentru PĂSTRAREA COMBINAȚIEI CU NUMĂR DE ÎNMATRICULARE!

DGPCI

Având în vedere modificările legislative din anul 2020, vă atragem atenția că valabilitatea păstrării combinației cu număr de înmatriculare este de un an de la data solicitării, cu posibilitate de prelungire consecutivă pe o perioadă de maximum 3 ani. Combinația nu poate fi cedată în favoarea altei persoanei fizice sau juridice.

De reținut: Termenul de un an curge de la data înregistrării cererii de păstrare la serviciile publice comunitare regim premise de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Pentru al doilea, respectiv al treilea an de prelungire, vă recomandăm să depuneți cererile de păstrare înainte de data expirării termenului de păstrare.

Pentru persoanele care au solicitat păstrarea combinației cu număr de înmatriculare anterior datei de 10 august 2020 – valabilitatea păstrarii va expira în data de 10.08.2021. Cererile pentru al doilea an de păstrare vor fi depuse până la această dată inclusiv. In caz contrar, veți pierde dreptul de păstrare, combinația devenind disponibilă la cerere, oricărei persoane.

Păstrarea combinației numărului de înmatriculare poate fi solicitată de către titularul certificatului de înmatriculare autorității care a efectuat înmatricularea, cu plata tarifului aferent – 30 lei, până la:

– depunerea documentelor în vederea radierii vehiculului,

– expirarea solicitării anterioare de păstrare,

– solicitarea transcrierii transmiterii dreptului de proprietate pe numele dobanditorului.

Documente necesare: cerere, act de identitate original si copie, contravaloare păstrare – 30 lei, se poate achita numerar la ghiseu.

Sursa: DGPCI