Sari la conținut

Regulament Nou Parcări de Reședință din Sectorul 1 – în Vigoare de la 1 Ianuarie 2023

Regulament Nou Parcări de Reședință din Sectorul 1

A fost publicat noul regulament pentru parcări de reședință din sectorul 1 Bucuresti, va intra în vigoare de la 1 Ianuarie 2023. Informatii de folos in 2023 Zagato Inmatriculari.

Bucureștenii care locuiesc în Sectorul 1 trebuie să știe că, de la 1 ianuarie 2023, intră în vigoare un nou regulament pentru parcările publice de reședință.

acte auto in regim de urgenta

Regulament nou pentru parcările de reședință din Sectorul 1

Noul regulament conține mai multe modificări:

În perioada 15 ianuarie – 31 martie va avea loc procedura de reînnoire a contractelor de închiriere pentru locurile de parcare.

Solicitările pentru atribuirea unui loc de parcare de reședință vor fi înregistrate exclusiv online, începând cu data de 15 ianuarie, ora 12:00, în platforma digitală SIPR accesând adresa electronică https://parcari.adp-sector1.ro/. Solicitările vor rămâne valabile până la data alocării unui loc de parcare.

Pentru bucureștenii care nu au abilități digitale, Biroul Parcări Publice va asigura tot suportul tehnic necesar la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1, aflat pe Bulevardul Poligrafiei nr.4, Sector 1, București.

Condiții pentru obținerea unui loc de parcare

Pentru a putea obține un loc de parcare în parcările de reședință solicitanții (persoane fizice) trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, mai multe condiții de eligibilitate:

  • să dețină în proprietate sau în folosință (comodat autentificat la notar, leasing, etc.) un autoturism;
  • să aibă domiciliul sau reședința (dovedite cu documente de identitate – CI/BI) în imobilele din Sectorul 1, în apropierea cărora sunt amenajate locuri de parcare de reședință;
  • să dețină rol fiscal înregistrat la Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale a Sectorului 1;
    autoturismul pentru care se solicită atribuirea locului de parcare să fie în circulație, fapt dovedit cu ITP valabil;
  • autoturismul să fie înmatriculat în București, excepție făcând cele cu contract de leasing;
  • autoturismul pentru care se solicită atribuirea locului de parcare trebuie să dețină o poliță de asigurare RCA valabilă.

„IMPORTANT! Nu vor fi luate în considerare solicitările pentru închirierea locurilor de parcare transmise pe adresa de e-mail a Administrației Domeniului Public Sector 1 sau depuse la Registratură”, transmite ADP Sector 1.

Regulamentul nou poate fi consultat AICI.

Sursa: https://b365.ro/regulament-nou-pentru-parcarile-de-resedinta-din-sectorul-1-intra-in-vigoare-la-1-ianuarie-2023-490624/