Sari la conținut

Programul Rabla 2022 conditii

Ce pași trebuie urmați pentru a putea cumpăra o mașină prin Rabla auto 2022

Noutatile privind Programul Rabla 2022

Iată ce ar trebui să știi dacă vrei să cumperi mașini prin Programul Rabla 2022:

Bugetul inițial actual este ceva mai mare față de cel de anul trecut, însumând 1.2 miliarde lei, ceea ce se traduce printr-un număr mai mare de solicitări care vor fi aprobate.

Dacă se observă o cerere mare pentru tichete rabla 2022, există șansa suplimentării bugetului (așa s-a întâmplat și anul trecut și s-a ajuns de la 840 milioane lei la 1.24 miliarde lei, într-un final).

Ca o noutate, anul acesta pot fi preluate spre casare două automobile vechi de la fiecare client, nu doar unul cum se întâmpla până acum.

Singurele condiții pentru eligibilitate sunt ca autovehiculele să aibă o vechime mai mare de 6 ani și să fi fost înmatriculate în țara noastră tot de cel puțin 6 ani.

În cazul în care mergi pe această variantă, pentru a doua mașină se mai primesc încă 3.000 lei față de plafoanele standard în funcție de tipul de program pentru care aplici.

În cazul celei de-a doua mașini, voucherele pot fi și achiziționate de la proprietarii de rable care doresc să scape de mașinile vechi.

O altă noutate ar fi aceea că a fost eliminat termenul de 60 zile de radiere a epavei, beneficiarii putând casa mașina până la emiterea facturii autovehiculului nou.

Ca și în trecut, reducerile oferite de tichete de casare pot fi utilizate atât de cei care achiziționează cash un vehicul, cât și de cei ce utilizează un leasing sau credit auto.

Tot aici credem că putem aminti și faptul că la valoarea fiecărui voucher rabla se mai adaugă diverse eco-bonusuri, care vor fi prezentate în dreptul fiecărui program în parte, alături de un exercițiu de calcul pentru suma maximă oferită.

 

Ce pași trebuie urmați pentru a putea cumpăra o mașină prin Rabla auto 2022

Iată ce pași ai de urmat pentru a putea beneficia de avantajele de a achiziționa un autoturism nou în condiții rabla 2022:

 1. Înscrierea în program

  Tot ce ai de făcut este să te prezinți la un dealer autorizat de mașini noi, iar ei te vor putea înscrie într-un program rabla prin intermediul unei aplicații dedicate.

  Pentru a se putea realiza înscrierea în program, vei avea nevoie de actele enumerate puțin mai sus, pe care nu le vom mai repeta aici.

  Un agent care lucrează la dealer-ul cu care alegi să colaborezi și care se ocupă de cazul tău te va anunța când dosarul a fost validat, moment în care tu vei putea casa mașina în cauză.

 2. Casarea autoturismului vechi

  După ce ești înscris în sistem ca potențial beneficiar în programul rabla mașini, va trebui să te prezinți la un centru autorizat Remat pentru a-ți casa mașina.

  În urma procesului de casare, vei primi un certificat de distrugere a autovehiculului.

 3. Radierea epavei

  În baza certificatului de distrugere obținut în urma casării, proprietarul are obligația să se prezinte la DRPCIV pentru a-și radia vehiculul.

  Odată efectuată radierea, va primi un certificat care atestă acest lucru.

 4. Transmiterea documentelor

  După ce faci rost de toate actele, trebuie să le trimiți către agentul care se ocupă de cazul tău. Doar în baza lor dealer-ul auto poate apoi emite și elibera factura de achiziție a mașinii noi.

text preluat de la https://financer.com/ro

zagato-inmatriculari.ro