Sari la conținut

Războiul din Ucraina va Reduce Producția Auto Globală cu 5 Milioane de Vehicule în Umătorii Doi Ani

Războiul din Ucraina va Reduce Producția Auto

Potrivit unor estimări realizate de S&P Global Mobility, producția de automobile va scădea cu 5 milioane de unități în următorii 2 ani, din cauza războiului din Ucraina și a crizei de semiconductori. Mai multe componente și resurse importante ca paladiu, platina și neonul, au devenit, deja, greu accesibile.

Industria auto a fost afectată puternic în ultimii doi ani de pandemia de coronavirus și de criza mondială de semiconductori. Din păcate însă, lucrurile nu vor reveni la normal prea curând, deoarece războiul din Ucraina tocmai a contribuit la adâncirea acestei crize.

Drept consecință, mai mulți producători au fost forțați să oprească temporar producția de mașini. În același timp, foarte mulți constructori și-au oprit toate activitățile în Rusia și s-au distanțat de această țară după declanșarea războiului.

Pe fondul acestor evenimente nefericite, producția de mașini va scădea cu 5 milioane de vehicule în următorii 2 ani, potrivit unor estimări realizate de S&P Global Mobility. Atât pentru anul 2022, cât și pentru anul următor, nivelul producției va scădea cu 2.6 milioane de mașini pe an. Astfel, vor fi produse circa 81.6 milioane de mașini în 2022, urmând ca numărul să crească la 88.5 milioane de mașini anul viitor.

Războiul din Ucraina a înrăutățit, deja, situația cu privire la aprovizionarea unor componente esențiale pentru mașini.

de Tiberiu Safta www.automarket.ro/, Foto:Depositphotos.com