Sari la conținut

Noi vouchere pentru românii care renunţă la maşinile mai vechi de 15 ani. Anunţul făcut de ministrul Mediului

zagato

Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunţat că Guvernul ia în calcul un nou program de vouchere pentru a-i impulsiona pe români să renunţe la maşinile mai vechi de 15 an

Noi vouchere pentru românii care renunţă la maşinile mai vechi de 15 ani. După ce România şi-a asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă că va reduce numărul maşinilor vechi, Guvernul ia în calcul un nou program menit să-i determine pe români să renunţe la maşinile care poluează foarte mult, conform romaniatv.net.

Ministrul Mediului: Am putea veni cu programe care se referă la mașinile mai vechi de 15 ani

”Avem două programe Rabla – Rabla clasic și Rabla plus -, sunt programe care merg bine și au ca țintă zeci de mii de înmatriculări de mașini noi în fiecare an. Aceste programe pot fi completate, am putea veni cu programe care se referă la mașinile mai vechi de 15 ani, ținta de 15 ani ar putea fi avută în vedere pentru un program complementar sau program nou care să vină în sprijinul retragerii din circulație a acestor mașini destul de vechi și destul de poluante.”, a declarat Tanczos Barna la Europa Fm.

Reamintim că începând cu 26 aprilie, românii pot aplica pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Prima de casare a fost majorată de la 6.500 de lei la 7.500 de lei. Pentru Programul Rabla Plus 2021, bugetul este cel mai mare de până acum, 400 de milioane de lei, dublu faţă de bugetul de anul trecut.

„Sunt programele prin care ministerul îşi doreşte ca parcul auto din România să fie reînnoit”, declara ministrul Tánczos Barna.

Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic a fost extinsă la 150 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziţie a autoturismului nou.

O altă modificare vizează posibilitatea ca primele de casare să fie transferate între toate tipurile de persoane fizice sau juridice. Această schimbare va permite accesarea programului şi de către cei care nu au o maşină veche de casat.