Sari la conținut

2.500 de mașini electrice și hibride au fost înmatriculate în România în primul trimestru

zagato

În primele trei luni din 2021, aproape 2.500 de mașini electrice și hibride au fost înmatriculate în România, cota acestor vehicule fiind de peste două ori mai mare decât în perioada similară de anul trecut, conform automarket.ro.

Un raport al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA) pentru primul trimestru arată că segmentul vehiculelor electrificate a ajuns să reprezinte 12.2% din totalul înmatriculărilor de mașini noi.

Potrivit datelor oficiale, 2.496 de mașini electrie și hibride au fost înmatriculate în perioada ianuarie-martie 2021, la nivel național.

Din acest total, 414 unități au fost 100% electrice, 360 de exemplare au fost hibrizi plug-in, iar restul au intrat în categoria hibrizilor fără încărcare la priză.

Volkswagen a fost brandul cu cele mai multe electrice înmatriculate (123 de unități), urmat de Peugeot (47) și BMW (40). La capitolul PHEV, lider a fost Volvo, urmat de Mercedes și BMW.

În ceea ce privește hibrizii fără încărcare la priză (HEV), Toyota a fost lider detașat, cu 1.422 de unități, pe podium fiind Hyundai (178) și Ford (44).