Sari la conținut

Cererile de asigurari pentru vehiculele electrice continua sa creasca

zagato inmatriculari

zagato inmatriculari

Proportia cererilor de asigurari auto pentru vehiculele electrice a crescut cu peste doua treimi anul trecut, in Marea Britanie, potrivit unui studiu realizat de MoneySuperMarket, citat de 1asig.ro.

Constatarile – bazate pe milioane de intrebari ale clientilor -, subliniaza ca aproximativ 5 din fiecare 1.000 de cereri de asigurari auto, din perioada iulie – decembrie 2020, au fost pentru vehicule electrice, reflectand un nivel de 0,54% comparativ cu cel de 0,37% din perioada ianuarie – iunie 2020.

Aceasta reprezinta, potrivit sursei citate, cea de-a sasea crestere semestriala succesiva, dar si o crestere de aproximativ patru ori de la inceputul anului 2018, atunci cand doar 1 din 1.000 de cereri de asigurare auto era pentru vehicule electrice.

De asemenea, datele arata ca, in cea de-a doua jumatate a anului trecut, costul mediu pentru asigurarea unui vehicul electric a fost de 627,20 lire sterline, cu 46 de lire sterline mai mic decat cel pentru masinile pe benzina si cu aproximativ 60 de lire sterline mai mic decat cel pentru motoarele diesel.

Acest lucru vine dupa ce statistici separate au aratat ca vehiculele hibrid si cele electrice – despre care se crede ca sunt esentiale pentru abordarea crizei climatice -, au reprezentat, in 2020, mai mult de 1 din 10 inmatriculari de vehicule, comparativ cu 1 din 30 in 2019.

„Cresterea proportiei de cereri pentru asigurari auto pentru vehicule electrice indica, intr-adevar, cat de populare devin acestea in Marea Britanie. Per ansamblu, poportia poate parea mica, in prezent, insa ne asteptam ca aceasta traiectorie sa continue, intrucat gama de vehicule electrice se extinde la diferite niveluri de pret”, spune Kate Devine – Car Insurance Expert, MoneySuperMarket.

Tot in Londra, primele medii pentru vehiculele electrice au fost cu cel putin 200 de lire sterline mai mari decat in orice alta parte a tarii, sugerand ca rezidentii ar putea opta pentru vehicule electrice de ultima generatie, care pot fi mai costisitor de asigurat.